5Miejsce 05 z 10 · Domowe ładowarki EV 11 kW

go-e Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51)

Lekki (1,84 kg) wallbox z gniazdem, przełączaniem faz, kartą SIM z transmisją danych i OCPP w średniej cenie; zabezpieczenie DC jest wymienione, ale bez progu zadziałania.

go-e Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51) — zdjęcie produktu 6.7wynik BPR
akceptowalny
  1. 2 942 złCena
  2. DC protection module listed, threshold not stated on the pages we opened; meter uncalibrated — go-e / The Mobility HouseZintegrowana detekcja DC 6 mA i licznik MID według danych producenta
  3. 5 z 10w kategorii Domowe ładowarki EV 11 kW
  4. 6.7wynik BPR 0–10

Recenzja

Czym jest ten produkt

Tekst powstał po analizie, na podstawie tych samych źródeł co ocena: dokumentacji producenta, dostępnych badań i zweryfikowanych opinii właścicieli.

Gemini 2.0 jest dla kupujących, którzy chcą inteligentnej, kompaktowej ładowarki i mają już własny przewód typu 2 albo wolą gniazdo bez przytwierdzonego kabla. go-e podaje 6–16 A, przełączanie faz, moduł zabezpieczenia DC, Wi-Fi i SIM, gniazdo typu 2, OCPP 1.6, Modbus TCP i MQTT przy wymiarach ok. 15,5 × 26 × 11 cm i masie 1,84 kg. The Mobility House dodaje IP65, zakres mocy od 1,4 do 11 kW, licznik bez legalizacji, RFID i kartę SIM z pięcioma latami łączności komórkowej – za 689 € (obniżka z 819 €).

Dowody są pośrednie: zwycięzcą testu ADAC z 2022 r. był go-e HOMEfix (1,8), czyli poprzednia rodzina; nie znaleźliśmy testu samego Gemini 2.0.

Czego brakuje: żadna z otwartych stron nie podaje progu detekcji DC w mA ani typu RCD przed ładowarką, więc przed zakupem poproś instalatora o sprawdzenie tego w instrukcji montażu. Nie ma licznika MID, opublikowanego poboru w czuwaniu ani okresu gwarancji na stronie sprzedawcy, a przewód do ładowania nie figuruje w specyfikacji.

Dane techniczne

Specyfikacja

Wartości z dokumentacji producenta, sprawdzone w dostępnych źródłach zewnętrznych. Czego nie udało się potwierdzić, oznaczamy jako deklarację.

Power
1.4–11 kW, 6–16 A
Connector
Type 2 socket
Residual-current detection
DC protection module (threshold not stated)
Energy meter
Uncalibrated
Phase switching
Yes
Interfaces
Wi-Fi, SIM, RFID
Protocols
OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
Protection rating
IP65
Dimensions
approx. 155 × 260 × 110 mm
Weight
1.84 kg
Moc
1,4–11 kW, 6–16 A
Złącze
Gniazdo typu 2
Detekcja prądu różnicowego
Moduł zabezpieczenia DC (próg nie podany)
Licznik energii
Bez legalizacji
Przełączanie faz
Tak
Interfejsy
Wi-Fi, SIM, RFID
Protokoły
OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
Stopień ochrony
IP65
Wymiary
ok. 155 × 260 × 110 mm
Masa
1,84 kg

Oceny składowe

Skąd bierze się
ta ocena.

Cztery składowe o równej wadze, każda w skali 0–10 i każda oparta na wskazanym źródle. Ocena ogólna to ich średnia — pełną procedurę opisuje metodologia.

  1. Skład i specyfikacja6.5

    Deklarowany skład i specyfikacja: substancje aktywne i ich stężenia, klasy energetyczne, normy, parametry techniczne — oraz to, o czym producent nie mówi.

  2. Dowody i badania6.0

    Weryfikacja deklaracji producenta w źródłach zewnętrznych: raporty laboratoryjne, testy branżowe, karty charakterystyki, certyfikaty i decyzje organów nadzoru.

  3. Opinie użytkowników6.5

    Analiza zweryfikowanych opinii pisanych po dłuższym używaniu, wraz z powtarzającymi się zgłoszeniami usterek danego modelu lub serii.

  4. Koszt i wartość7.8

    Cena zestawiona z tym, co produkt faktycznie daje, oraz koszty ponoszone później — materiały eksploatacyjne, energia, serwis, abonamenty — w okresie typowym dla kategorii.

Ocena ogólna = średnia czterech ocen składowychPróg istotności: ±0,15 pkt

Co nam się podobało

  • Bardzo lekki: 1,84 kg
  • Przełączanie faz, zakres 1,4–11 kW
  • SIM z transmisją danych, OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
  • IP65
  • 689 € w The Mobility House

Warto wiedzieć

  • Próg detekcji DC i typ RCD nie podane na otwartych stronach
  • Licznik bez legalizacji, brak MID
  • Tylko gniazdo: przewodu nie wymieniono
  • Brak danych o czuwaniu i gwarancji
6.7 Akceptowalny Miejsce 05 z 10 · Domowe ładowarki EV 11 kW

Porównanie

Jak wypada
na tle kategorii

Wszystkie wartości pochodzą z tej samej analizy i są porównywalne wyłącznie w kategorii Domowe ładowarki EV 11 kW.

Porównanie z liderami kategorii
ProduktWynikZintegrowana detekcja DC 6 mA i licznik MID według danych producentaCena
KeContact P40 (131.736)Najwyższy wynik 7.6Integrated RCCB Type A plus 6 mA DC detection (RDC-DD); meter not calibrated, MID only in dearer variants — published by KEBA 4 095 zł
Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51)Ten produkt 6.7DC protection module listed, threshold not stated on the pages we opened; meter uncalibrated — go-e / The Mobility House 2 942 zł
Średnia kategoriiprzeanalizowanych produktów: 10 6.7——

FAQ

Najczęstsze pytania

Czy Gemini 2.0 ma w zestawie przewód do ładowania?

Ma gniazdo typu 2; żadna z otwartych stron nie wymienia przewodu w specyfikacji, więc zakres dostawy sprawdź u sprzedawcy.

Czy detekcja DC 6 mA jest wbudowana?

go-e wymienia moduł zabezpieczenia DC, ale na otwartych stronach nie podano progu. Poproś instalatora o potwierdzenie wymaganego RCD.

Zasady

Producent deklaruje.
My sprawdzamy, co mówią dowody.

Każdy ranking powstaje według tego samego protokołu: analiza składu i specyfikacji, weryfikacja deklaracji w dostępnych badaniach, przegląd zweryfikowanych opinii właścicieli i ocena ceny wobec tego, co produkt faktycznie daje.

Bez treści sponsorowanych · bez płatnych miejsc w rankingu