5Plaats 05 van 10 · Thuislaadpalen 11 kW

go-e Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51)

Een lichte (1,84 kg) laadpaal met contactdoos, fasenomschakeling, simkaart met mobiele data en OCPP voor een middenprijs; de DC-beveiliging staat vermeld, de drempel niet.

go-e Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51) — productfoto 6.7BPR-score
acceptabel
  1. € 689Prijs
  2. DC protection module listed, threshold not stated on the pages we opened; meter uncalibrated — go-e / The Mobility HouseIngebouwde 6 mA DC-detectie en MID-meter, volgens opgave
  3. 5 van 10in Thuislaadpalen 11 kW
  4. 6.7BPR-score 0–10

Review

Wat dit product is

Geschreven na de analyse, uit dezelfde bronnen waarop de score berust: de documentatie van de fabrikant, beschikbaar onderzoek en geverifieerde gebruikersreviews.

De Gemini 2.0 is bedoeld voor kopers die een slimme, compacte box willen en al een type 2-kabel hebben, of de voorkeur geven aan een contactdoos zonder vaste kabel. go-e noemt 6–16 A, fasenomschakeling, een DC-beveiligingsmodule, wifi plus simkaart, een type 2-contactdoos, OCPP 1.6, Modbus TCP en MQTT, bij ongeveer 15,5 × 26 × 11 cm en 1,84 kg. The Mobility House voegt daar IP65 aan toe, een vermogensbereik van 1,4 tot 11 kW, een niet-geijkte meter, RFID en een simkaart met vijf jaar mobiele verbinding, voor € 689 (verlaagd van € 819).

Het bewijs is indirect: ADAC-testwinnaar in 2022 was de go-e HOMEfix (1,8), de vorige productfamilie; een test van de Gemini 2.0 zelf vonden we niet.

Wat ontbreekt: geen van de geopende pagina's noemt de DC-detectiedrempel in mA of het type aardlekschakelaar ervoor, dus laat de installateur dat vóór aankoop in de installatiehandleiding controleren. Er is geen MID-meter, geen gepubliceerd stand-byverbruik en geen garantietermijn op de pagina van de verkoper, en een laadkabel staat niet in de specificaties.

Technische gegevens

Specificatie

Waarden uit de documentatie van de fabrikant, getoetst aan beschikbare externe bronnen. Wat wij niet konden bevestigen, is gemarkeerd als opgave van de fabrikant.

Power
1.4–11 kW, 6–16 A
Connector
Type 2 socket
Residual-current detection
DC protection module (threshold not stated)
Energy meter
Uncalibrated
Phase switching
Yes
Interfaces
Wifi, simkaart, RFID
Protocols
OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
Protection rating
IP65
Dimensions
approx. 155 × 260 × 110 mm
Weight
1.84 kg
Vermogen
1,4–11 kW, 6–16 A
Aansluiting
Type 2-contactdoos
Lekstroomdetectie
DC-beveiligingsmodule (drempel niet vermeld)
Energiemeter
Niet geijkt
Fasenomschakeling
Ja
Protocollen
OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
Beschermingsgraad
IP65
Afmetingen
ca. 155 × 260 × 110 mm
Gewicht
1,84 kg

Deelscores

Waar de score
vandaan komt.

Vier onderdelen met gelijk gewicht, elk op een schaal van 0–10 en elk gebaseerd op een genoemde bron. De totaalscore is hun gemiddelde — de volledige procedure staat in de methodiek.

  1. Samenstelling en specificatie6.5

    Opgegeven samenstelling en specificatie: werkzame stoffen en hun concentraties, energieklassen, normen, technische parameters — en wat de fabrikant onvermeld laat.

  2. Bewijs en onderzoek6.0

    Toetsing van de claims van de fabrikant aan externe bronnen: laboratoriumrapporten, brancheonderzoek, veiligheidsinformatiebladen, certificaten en besluiten van toezichthouders.

  3. Ervaringen van gebruikers6.5

    Analyse van geverifieerde beoordelingen die na langdurig gebruik zijn geschreven, samen met terugkerende storingsmeldingen voor het model of de serie.

  4. Kosten en waarde7.8

    De prijs afgezet tegen wat het product daadwerkelijk levert, plus de kosten die later volgen — verbruiksartikelen, energie, onderhoud, abonnementen — over de levensduur die voor de categorie gebruikelijk is.

Totaalscore = gemiddelde van vier deelscoresSignificantiedrempel: ±0,15 pt

Wat ons beviel

  • Zeer licht: 1,84 kg
  • Fasenomschakeling, bereik 1,4–11 kW
  • Simkaart met mobiele data, OCPP 1.6, Modbus TCP, MQTT
  • IP65
  • € 689 bij The Mobility House

Goed om te weten

  • DC-drempel en aardlektype niet vermeld op de geopende pagina’s
  • Meter niet geijkt, geen MID
  • Alleen contactdoos: kabel niet vermeld
  • Geen stand-by- of garantiegegevens gevonden
6.7 Acceptabel Plaats 05 van 10 · Thuislaadpalen 11 kW

Vergelijking

Hoe het presteert
binnen de categorie

Alle waarden komen uit dezelfde analyse en zijn alleen vergelijkbaar binnen de categorie Thuislaadpalen 11 kW.

Vergelijking met de koplopers van de categorie
ProductScoreIngebouwde 6 mA DC-detectie en MID-meter, volgens opgavePrijs
KeContact P40 (131.736)Hoogste score 7.6Integrated RCCB Type A plus 6 mA DC detection (RDC-DD); meter not calibrated, MID only in dearer variants — published by KEBA € 959
Charger Gemini 2.0 11 kW (CH-05-11-51)Dit product 6.7DC protection module listed, threshold not stated on the pages we opened; meter uncalibrated — go-e / The Mobility House € 689
Gemiddelde van de categorie10 geanalyseerde producten 6.7——

FAQ

Veelgestelde vragen

Wordt de Gemini 2.0 geleverd met een laadkabel?

Hij heeft een type 2-contactdoos; geen van de geopende pagina’s noemt een kabel in de specificaties, dus controleer de leveringsomvang bij de verkoper.

Is 6 mA DC-detectie ingebouwd?

go-e noemt een DC-beveiligingsmodule, maar de drempel staat niet op de geopende pagina’s. Laat je installateur de vereiste aardlekschakelaar bevestigen.

Uitgangspunten

De fabrikant beweert.
Wij controleren wat het bewijs zegt.

Elke ranglijst volgt hetzelfde protocol: analyse van samenstelling en specificatie, toetsing van claims aan beschikbaar onderzoek, doorlichting van geverifieerde gebruikersreviews en beoordeling van de prijs tegenover wat het product werkelijk levert.

Geen gesponsorde inhoud · geen betaalde plaatsingen